FIA World Touring Car championship weekend arrives at Sonoma Raceway
The final major event of the 2012 Sonoma Raceway season will be the North American debut of the FIA World Touring Car Championship, which is one of the four world championships ruled by the Fédèration International de l’Automobile, and takes place this weekend, Sept. 21 through 23.
Joining the North American premier of the World Touring Car Championship will be three support series also debuting – the Trofeo Maserati GranTurismo MC, Auto GP and United States Touring Car – highlighted by two 13-lap, 30-minute sprint races on Sunday, Sept. 23.
Cost for the World Touring Car event is $25 to $35 for a single day, and $49 for the weekend – with discounts for military – and kids 12-years-old-and-younger, along with parking, are free.
To purchase tickets for the FIA World Touring Car championship weekend, for Wednesday Night Drags details, or for general Sonoma Raceway information, call 800-870-RACE (7223), or visit www.infineonraceway.com/tickets, racesonoma.com/wtcc or www.ticketmaster.com.
WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP SCHEDULE
Friday, Sept. 21: United States Touring Car Championship practice, 10 to 10:45 a.m.; AutoGP practice-1, 11 to 11:30 a.m.; USTCC practice-2, 11:45 a.m. to 12:30 p.m.; Trofeo Maserati practice-1, 12:45 to 1:30 p.m.; FIA WTCC testing, 1:45 to 2:15 p.m.; USTCC qualifying-1, 2:45 to 3:15 p.m.; AutoGP practice-2, 3:30 to 4 p.m.; Trofeo Maserati practice-2, 4:15 to 5 p.m.
Saturday, Sept. 22: FIA WTCC practice-1, 9 to 9:30 a.m.; AutoGP qualifying, 9:45 to 10:15 a.m.; Trofeo Maserati qualifying, 10:30 to 11:20 a.m.; FIA WTCC practice-2, 11:30 a.m. to noon; USTCC qualifying-2, 12:15 to 12:45 p.m.; Auto GP Race-1 (max. 40 minutes), 1:20 to 2 p.m.; FIA WTCC qualifying, 2:15 to 2:50 p.m.; Trofeo Maserati Race-1 (max. 30 minutes), 3:20 to 3:50 p.m.; USTCC Race-1, 4:20 to 4:50 p.m.
Sunday, Sept. 23: FIA WTCC warm-up, 9 to 9:15 a.m.; Trofeo Maserati Race-2 (max. 30 minutes), 9:45 to 10:15 a.m.; pre-race festivities, 10:15 to 11:45 a.m.; FIA WTCC Race-1 (13 laps), 12:20 to 12:45 p.m.; FIA WTCC Race-2 (13 laps), 1:35 to 2 p.m.; AutoGP Race-2 (max. 40 minutes), 2:35 to 3:15 p.m.; USTCC Race (max. 30 minutes), 3:45 to 4:30 p.m.; Trofeo Maserati Race-3 (max. 50 minutes), 4:45 to 5:35 p.m.
TELEVISION: Sunday, Sept. 23, 7 p.m. PST, SPEED.